Oferta Edukacyjna - Kursy Specjalistyczne i Szkolenia - Menedżer Gastronomii

Wersja do wydruku

Kurs Menedżera Gastronomii

Rozwój rynku usług gastronomicznych w Polsce pokazuje, iż występuje rosnące zapotrzebowanie na menedżerów gastronomii. Jeśli marzysz o własnej kawiarni, restauracji albo uroczym zakątku dla spragnionych pysznej kawy serdecznie zapraszamy na nasz kurs.

Celem kursu jest przekazanie praktycznej wiedzy dotyczącej funkcjonowania zakładów gastronomicznych. Na naszym kursie dowiedzą się Państwo o wszystkich elementach składających się na pracę kierownika restauracji, pubu czy baru.

Tematyka zajęć
Do tematyki omawianej na 64 godzinach zajęć należą: istota gastronomii i jej jakości, zarządzanie personelem, organizacja procesu dostaw, programy informatyczne w gastronomii, zasady inwentaryzacji, bezpieczeństwo sanitarne, psychologia sprzedaży, nowoczesne formy promocji, elementy pracy baristy, kelnera, sommeliera, finansowe aspektach funkcjonowania gastronomii, elementy projektowania zakładów gastronomicznych. Nie zabraknie też ćwiczeń praktycznych w renomowanej restauracji!

Wśród prowadzących specjaliści, którzy, na co dzień prowadzą różne obiekty gastronomiczne.

Ważne daty
Zajęcia odbywają się: 25.03.; 08.04.; 22.04.; 13.05; 27.05; 03.06.; 10.06.

czas trwania: 25 marca - 10 czerwca 2018

Cena regularna: 1250
Dla studentów WSTIH cena: 1150 zł !!

Zajęcia zaczynają się już w marcu!

Kurs obejmuje 64 godziny zajęć!

Z uwagi na zajęcia praktyczne liczba miejsc ograniczona!

Kurs przeznaczony jest dla studentów WSTiH, restauratorów oraz osób pragnących zdobyć nowe kwalifikacje zawodowe. Kurs przygotowuje również do samodzielnego prowadzenia zakładu gastronomicznego.

Program szkolenia obejmuje następujące zagadnienia:

  • zarządzanie personelem
  • organizacja procesu dostaw
  • programy informatyczne w gastronomii
  • inwentaryzacja – zakres i zasady
  • bezpieczeństwo sanitarne
  • podstawy zarządzania komunikacją marketingową
  • nowoczesne formy promocji
  • elementy pracy baristy, kelnera, sommeliera
  • finansowe aspekty funkcjonowania gastronomii
  • elementy projektowania zakładów gastronomicznych

Przedmiotem zajęć praktycznych jest:

  • Technika obsługi konsumenta.
  • Pokaz i omówienie prawidłowego zastosowania wyposażenia zakładu gastronomicznego - zasady doboru zastawy stołowej (porcelana, szkło, sztućce, bielizn stołowa).
  • Serwowanie usług restauracyjnych - prezentacja, technika i zasady.
  • Serwowanie usług barowych - prezentacja, technika i zasady.
  • Zasady zachowania personelu sali konsumenckiej.
  • Ocena menedżerska - sposób i zasady oceniania usług gastronomicznych.

Po ukończeniu kursu absolwenci otrzymują certyfikat w języku polskim i angielskim.

INFORMACJE I ZAPISY
Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku, ul. Miszewskiego12/13, Gdańsk Wrzeszcz
pok. A-06 (parter) lub pod nr tel. 58 520-26-14 w. 165 od poniedziałku do piątku w godz.: 9.00 - 14.00
oraz pod adrsem e-mail: kursy-wstih@wstih.pl (w temacie e-maila prosimy wpisać nazwę kursu).

Zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane szkoleniem do wzięcia udziału w kolejnej edycji Kursu Menedżera Gastronomii.

Formularz zgłoszenia w wersji elektronicznej znajduje się na stronie internetowej WSTiH w zakładce rekrutacja. Po wypełnieniu formularza możecie Państwo przesłać swoje zgłoszenie bezpośrednio do sekretariatu kursu.

Rekrutacja

Strona wykorzystuje pliki cookie