KURSY
Skuteczna sprzedaż produktów restauracji
Korzyści ukończenia kursu
Przedmiotowy kurs pozwoli uczestnikom:
• poznać najnowsze i najbardziej efektywne metody skutecznej sprzedaży produktów działalności gastronomicznej;
• poznać techniki budowania produktów restauracji;
• dowiedzieć się jak budować kartę menu/kartę win;
wykorzystać menu engineering w celu optymalizacji funkcjonowania restauracji
• poznać najnowsze i najbardziej efektywne metody skutecznej sprzedaży produktów działalności gastronomicznej;
• poznać techniki budowania produktów restauracji;
• dowiedzieć się jak budować kartę menu/kartę win;
wykorzystać menu engineering w celu optymalizacji funkcjonowania restauracji
Program kursu
- Elementy kształtowania Food Cost w restauracji hotelowej.
- Procedura obsługi gościa w restauracji.
- “Sugestywna sprzedaż” w restauracji.
- Nietypowe sytuacje, rozwiązywanie zażaleń.
- Tworzenie nowych produktów, z uwzględnieniem produktów przeznaczonych dla odbiorców zewnętrznych (w tym catering).
- Tworzenie karty win oraz sprzedaż produktów typu Premium.
- Rozwój oferty baru w restauracji.
- Całościowe zarządzanie punktami gastronomicznymi w hotelu.
– Analiza P&L;
– Analiza FC oraz BC;
– Analiza efektywności za pomocą min: REVPash oraz menu-engineering.
- Tworzenie budżetów dla wszystkich punktów gastronomicznych.
- Nadzór nad przebiegiem i przygotowaniem imprez okolicznościowych, eventów, kongresów.
- Tworzenie procedur oraz ich egzekwowanie.
Kontrola stanów magazynowych.
KURSY
Skuteczna sprzedaż produktów restauracji
Czas trwania, sposób organizacji
Cena: każdorazowo uzgadniana z klientem
Zapraszamy do kontaktu
e-mail: szkolenia@wstih.pl
tel. + 48 692-881-263