Rekrutacja trwa! Czytaj więcej        

Skuteczna sprzedaż produktów restauracji

KURSY

Skuteczna sprzedaż produktów restauracji

Korzyści ukończenia kursu

Przedmiotowy kurs pozwoli uczestnikom:
• poznać najnowsze i najbardziej efektywne metody skutecznej sprzedaży produktów działalności gastronomicznej;
• poznać techniki budowania produktów restauracji;
• dowiedzieć się jak budować kartę menu/kartę win;
wykorzystać menu engineering w celu optymalizacji funkcjonowania restauracji

Program kursu

  • Elementy kształtowania Food Cost w restauracji hotelowej.
  • Procedura obsługi gościa w restauracji.
  • “Sugestywna sprzedaż” w restauracji.
  • Nietypowe sytuacje, rozwiązywanie zażaleń.
  • Tworzenie nowych produktów, z uwzględnieniem produktów przeznaczonych dla odbiorców zewnętrznych (w tym catering).
  • Tworzenie karty win oraz sprzedaż produktów typu Premium.
  • Rozwój oferty baru w restauracji.
  • Całościowe zarządzanie punktami gastronomicznymi w hotelu.

– Analiza P&L;

– Analiza FC oraz BC;

– Analiza efektywności za pomocą min: REVPash oraz menu-engineering.

  • Tworzenie budżetów dla wszystkich punktów gastronomicznych.
  • Nadzór nad przebiegiem i przygotowaniem imprez okolicznościowych, eventów, kongresów.
  • Tworzenie procedur oraz ich egzekwowanie.

Kontrola stanów magazynowych.

KURSY

Skuteczna sprzedaż produktów restauracji

Czas trwania, sposób organizacji

Cena: każdorazowo uzgadniana z klientem

 

Zapraszamy do kontaktu

e-mail: szkolenia@wstih.pl
tel. + 48 692-881-263

 

Rekrutacja online 2022

Ułatwienia