KURSY
Kurs Menadżera Gastronomii
Cel kursu
Profil uczestnika
Z uwagi na zajęcia praktyczne w obiektach gastronomicznych liczba miejsc jest ograniczona.
Program kursu
- zarządzanie personelem
- organizacja procesu dostaw
- programy informatyczne w gastronomii
- inwentaryzacja – zakres i zasady
- bezpieczeństwo sanitarne
- podstawy zarządzania komunikacją marketingową
- nowoczesne formy promocji
- elementy pracy baristy, kelnera, sommeliera
- finansowe aspekty funkcjonowania gastronomii
- elementy projektowania zakładów gastronomicznych
- technika obsługi konsumenta
- pokaz i omówienie prawidłowego zastosowania wyposażenia zakładu gastronomicznego – zasady doboru zastawy stołowej (porcelana, szkło, sztućce, bielizna stołowa)
- serwowanie usług restauracyjnych – prezentacja, technika i zasady
- serwowanie usług barowych – prezentacja, technika i zasady
- zasady zachowania personelu sali konsumenckiej
- ocena menedżerska – sposób i zasady oceniania usług gastronomicznych
Kadra
Wykładowcami są osoby pełniące funkcje kierownicze w renomowanych obiektach gastronomicznych
KURSY
Menadżera Gastronomii
Cena: każdorazowo uzgadniana z klientem
Czas trwania, sposób organizacji
Czas trwania: 58 godzin
Warunki ukończenia kursu
Kurs kończy się egzaminem wewnętrznym w postaci zaliczenia projektu, sprawdzającego wiedzę uczestników nabytą podczas zajęć. Osoby, które pomyślnie zdadzą egzamin, otrzymają zaświadczenie w języku polskim i angielskim, potwierdzające zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu powyższego programu sygnowanego przez WSTiH w Gdańsku. Zaświadczenie wydawane jest na podst. Art. 117 ust.1a pkt 5. Dz U 2018 ustawy – Prawo oświatowe, poz. 996 ze zmianami Dz U 2019, poz. 652.
Kontakt i informacje
Wszelkie pytania oraz zgłoszenia na kurs prosimy kierować:
e-mail: szkolenia@wstih.pl
tel. + 48 692-881-263