Rekrutacja trwa! Czytaj więcej        

Nowoczesny pracownik kuchni – kurs dla pomocy kuchennych

KURSY

Nowoczesny pracownik kuchni - kurs dla pomocy kuchennych

Korzyści ukończenia kursu

Przedmiotowe szkolenie pozwoli uczestnikom:
• zapoznać się z obowiązkowymi zadaniami pomocy kuchennej;
• nabyć wiedzę w zakresie wykonywania czynności związanych przygotowaniem i wstępną obróbką artykułów spożywczych;
• wykorzystywać w codziennej pracy zasady filozofii zero waste w kuchni;
• efektywnie współpracować z kucharzami.

Program kursu

  • Podstawowe czynności w zakładach gastronomicznych, ze szczególnym naciskiem na restaurację regionalną.
  • Ergonomia w pracy pomocy kuchennej oraz filozofia „zero waste” w kuchni, ograniczającą produkcję odpadków.
  • Procesy technologiczne w kuchni.
  • Umiejętność doboru środków oraz urządzeń czyszczących urządzenia gastronomiczne.
  • Prawidłowe postępowanie z żywnością i produktami spożywczymi (od obróbki do przechowywania).
  • Przygotowywanie półproduktów.
  • Obróbka jarzyn, mięs, ryb.
  • Wsparcie techniczne dla kucharza:

– umiejętność przygotowania śniadania;

– umiejętność przygotowywania wybranych dań;

– umiejętność przygotowywania wybranych przystawek;

– umiejętność komponowania dania, estetyka talerza (plating).

-umiejętność przygotowania śniadania;

– umiejętność przygotowywania wybranych dań;

– umiejętność przygotowywania wybranych przystawek;

– umiejętność komponowania dania, estetyka talerza (plating)

KURSY

Nowoczesny pracownik kuchni - kurs dla pomocy kuchennych

Cena: każdorazowo ustalana z klientem

Czas trwania, sposób organizacji

Czas trwania: 21 godzin (3 dni x 7 godzin)

Zapraszamy do kontaktu

e-mail: szkolenia@wstih.pl
tel. + 48 692-881-263

 

Rekrutacja online 2023/2024

Ułatwienia