STUDIA LICENCJACKIE
GASTRONOMIA I DIETETYKA
Cel studiów
Profil uczestnika
Do przedmiotów specjalnościowych należą:
- Jakość żywności
- Gastronomia
- Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
- Podstawy dietetyki
- Gastronomia z technologią gastronomiczną
- Podstawy racjonalnego żywienia
- Suplementacja diety
- Innowacje w dietetyce
- Jakość usług gastronomicznych
- Urzędowa kontrola żywności
Opiekun studiów
Wykładowcami są znamienici praktycy z zakresu gastronomii oraz dietetyki. W trakcie zajęć praktycznych studenci zapoznają się z wiedzą dotyczącą podstaw zdrowego żywienia oraz komponowaniem diet żywieniowych.
Studenci tej specjalności odbywają też następujące zajęcia wspólne dla wszystkich:
Przedmioty ogólne:
- Zarządzanie, Informatyka w studiowaniu,
- Spotkania z biznesem,
- Podstawy prawa,
- Zarządzanie marketingowe,
- Ekonomia,
- Nowoczesne narzędzia informatyczne,
- Anatomia i fizjologia,
- Ochrona własność intelektualnej,
- Podstawy rachunkowości,
- Bankowość i finanse,
- Społeczna odpowiedzialność biznesu,
- Przedsiębiorczość,
- Kulturoznawstwo,
- Podstawy analizy finansowej,
- Historia architektury i sztuki,
- Negocjacje, Badania rynku,
- Technologie informacyjne,
- Język angielski
Przedmioty kierunkowe:
- Zagrożenia zdrowotne w turystyce,
- Podstawy turystyki,
- Podstawy hotelarstwa,
- Socjologia turystyki,
- Ekonomika turystyki ,
- Podstawy gastronomii,
- Rekreacja,
- Obsługa ruchu turystycznego,
- Pilotaż turystyczny,
- Ochrona środowiska,
- Geografia turystyczna,
- Turystyka morska,
- Zarządzanie projektami w turystyce,
- Prawo turystyczne,
- Zarządzanie funduszami unijnymi w turystyce
STUDIA LICENCJACKIE
Gastronomia i dietetyka
Czas trwania, sposób organizacji
Studenci wybierają specjalność pod koniec drugiego semestru studiów.
Rozpoczęcie studiów: rekrutacja trwa
Kontakt i informacje
Wszelkie pytania prosimy kierować:
e-mail: rekrutacja@wstih.pl
tel. 58 521-86-20
od poniedziałku do piątku w godz.: 9.00 – 15.00
Opłaty należy wpłacać na konto:
Santander Bank Polska S.A.
PL 11 1090 1098 0000 0000 0905 0835
(w tytule prosimy podać imię i nazwisko kandydata)