Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

STUDIA LICENCJACKIE

Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

Wiedza z zarządzania i turystyki w trakcie jednych studiów!

Cel studiów

Specjalność ta umożliwia zdobycie wiedzy potrzebnej do zarządzania wszelkimi obiektami związanymi ze świadczeniem usług, głównie turystom. W toku studiów słuchacze poznają zarówno tajniki skutecznego kierowania, jak również specyfikę zjawisk turystycznych.

Profil absolwenta

Absolwenci tej specjalności są poszukiwani przez największe sieci hoteli, restauracje i inne przedsiębiorstwa sektora turystycznego. Wiedza z zakresu zarządzania hotelarstwem i gastronomią pozwala na pełnienie funkcji menedżerskich w tych obiektach.

Do przedmiotów specjalnościowych należą:

  • Jakość żywności
  • Gastronomia
  • Zarządzanie hotelem
  • Gastronomia z technologią gastronomiczną
  • Modele biznesowe w hotelarstwie w UE
  • Wyposażenie hoteli i spa
  • Projektowanie zakładów gastronomicznych
  • Budowanie satysfakcji klienta w hotelarstwie
  • Jakość usług hotelarsko-gastronomicznych
  • Urzędowa kontrola żywności

Opiekun studiów

Wykładowcami są osoby z bogatym doświadczeniem praktycznym, osoby na co dzień zarządzające dużymi obiektami hotelowymi i gastronomicznymi. Oprócz zajęć w salach dydaktycznych umożliwiamy studentom zapoznanie się z pracą w turystyce w autentycznych miejscach odwiedzin turystów. Dlatego zajęcia odbywają się również w zaprzyjaźnionych obiektach hotelarskich i gastronomicznych. W trakcie praktyk osoby, które zdecydowały się na tę specjalność, mają możliwość zdobyć pierwsze doświadczenia praktyczne w różnorodnych przedsiębiorstwach zarówno w kraju, jak i za granicą.

Studenci tej specjalności odbywają też następujące zajęcia wspólne dla wszystkich:

Przedmioty ogólne:

  • Zarządzanie, Informatyka w studiowaniu,
  • Spotkania z biznesem,
  • Podstawy prawa,
  • Zarządzanie marketingowe,
  • Ekonomia,
  • Nowoczesne narzędzia informatyczne,
  • Anatomia i fizjologia,
  • Ochrona własność intelektualnej,
  • Podstawy rachunkowości,
  • Bankowość i finanse,
  • Społeczna odpowiedzialność biznesu,
  • Przedsiębiorczość,
  • Kulturoznawstwo,
  • Podstawy analizy finansowej,
  • Historia architektury i sztuki,
  • Negocjacje, Badania rynku,
  • Technologie informacyjne,
  • Język angielski

Przedmioty kierunkowe:

  • Zagrożenia zdrowotne w turystyce,
  • Podstawy turystyki,
  • Podstawy hotelarstwa,
  • Socjologia turystyki,
  • Ekonomika turystyki ,
  • Podstawy gastronomii,
  • Rekreacja,
  • Obsługa ruchu turystycznego,
  • Pilotaż turystyczny,
  • Ochrona środowiska,
  • Geografia turystyczna,
  • Turystyka morska,
  • Zarządzanie projektami w turystyce,
  • Prawo turystyczne,
  • Zarządzanie funduszami unijnymi w turystyce

STUDIA LICENCJACKIE

Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

Sposób organizacji

Studenci wybierają specjalność pod koniec drugiego semestru studiów.

Rozpoczęcie studiów: rekrutacja trwa

Kontakt i informacje

Wszelkie pytania prosimy kierować:
e-mail: rekrutacja@wstih.pl
tel. 58 521-86-20

od poniedziałku do piątku w godz.: 9.00 – 15.00
Opłaty należy wpłacać na konto:
Santander Bank Polska S.A.
PL 11 1090 1098 0000 0000 0905 0835
(w tytule prosimy podać imię i nazwisko kandydata)