Zarządzanie w gastronomii z dietetyką

STUDIA LICENCJACKIE

Zarządzanie w gastronomii z dietetyką

Wiedza z zarządzania,  gastronomii oraz dietetyki  w trakcie jednych studiów!

Cel studiów

Specjalność ta umożliwi zdobycie wiedzy teoretycznej oraz umiejętności praktycznych potrzebnych do pełnienia funkcji kadry zarządzającej obiektami związanymi ze świadczeniem usług gastronomicznych. Ponadto absolwenci uzyskają wiedzę z zakresu żywienia człowieka i dietetyki.

Profil absolwenta

Absolwenci tej specjalności będą mogli podjąć pracę w prężnie rozwijającej się w Polsce oraz w innych krajach Europy branży gastronomicznej, w tym w restauracjach, firmach cateringowych oraz placówkach zbiorowego żywienia. Dzięki przewidzianym w programie przedmiotom związanym z zarządzaniem, osoby, które ukończyły specjalność będą predysponowane do pełnienia funkcji kierowniczych. Wielkim atutem specjalności są zajęcia z dietetyki oraz żywienia człowieka. Pozwoli to przyszłym absolwentom pracować w firmach sektora gastronomicznego jako specjalistom ds. żywienia czy układania diet.

Kadra

Wykładowcami są praktycy z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w żywieniu i gastronomii oraz dietetyce, między innymi właściciele restauracji.

Przedmioty specjalnościowe

  • Zarządzanie obiektami gastronomicznymi
  • Dietetyka
  • Public Relation
  • Organizacja i funkcjonowanie gastronomii hotelowej
  • Jakość i urzędowa kontrola żywności
  • Jakość usług hotelarskich i gastronomicznych
  • Żywienie i suplementacja
Studenci tej specjalności odbywają też następujące zajęcia wspólne dla wszystkich:

Przedmioty ogólne:

  • Spotkania z biznesem,
  • Podstawy prawa,
  • Zarządzanie marketingowe,
  • Ekonomia,
  • Anatomia i fizjologia,
  • Ochrona własność intelektualnej,
  • Podstawy rachunkowości,
  • Bankowość i finanse,
  • Społeczna odpowiedzialność biznesu,
  • Przedsiębiorczość,
  • Kulturoznawstwo,
  • Podstawy analizy finansowej,
  • Negocjacje, Badania rynku,
  • Technologie informacyjne,
  • Język angielski
  • Język hiszpański lub język norweski

Przedmioty kierunkowe:

  • Podstawy turystyki,
  • Podstawy hotelarstwa,
  • Socjologia turystyki,
  • Ekonomika turystyki ,
  • Podstawy gastronomii,
  • Rekreacja,
  • Obsługa ruchu turystycznego,
  • Ochrona środowiska,
  • Geografia turystyczna,
  • Zarządzanie projektami w turystyce,
  • Prawo turystyczne,
  • Zarządzanie funduszami unijnymi w turystyce

STUDIA LICENCJACKIE

Zarządzanie w gastronomii z dietetyką

Sposób organizacji

Studenci wybierają specjalność pod koniec drugiego semestru studiów.

Rozpoczęcie studiów: rekrutacja trwa

Kontakt i informacje

Wszelkie pytania prosimy kierować:
e-mail: rekrutacja@wstih.pl
tel. 58 521-86-20

od poniedziałku do piątku w godz.: 9.00 – 15.00
Opłaty należy wpłacać na konto:
Santander Bank Polska S.A.
PL 11 1090 1098 0000 0000 0905 0835
(w tytule prosimy podać imię i nazwisko kandydata)