;
Rekrutacja trwa! Czytaj więcej        

Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

STUDIA LICENCJACKIE

Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

Zarządzanie w hotelarstwie i turystyce to nie tylko zdobywanie wiedzy o branży. Przede wszystkim to szeroko rozumiane podejście do współczesnych wymagań rynku i wyzwań, którym sprostać może wykwalifikowany menadżer

 

Cel studiów

Studiowanie tej specjalności pozwala uzyskać wiedzę i umiejętności niezbędne do pełnienia funkcji kierowniczych w branży hotelarskiej i gastronomicznej zgodnie z międzynarodowymi standardami.
Jest to wiedza dotycząca istoty, organizacji, funkcjonowania i rozwoju zarówno zakładów gastronomicznych jak i obiektów hotelarskich.
Studenci zdobywają wiedzę z obszarów wymagań prawnych, społeczno-ekonomicznych i technologicznych, a także marketingu usług hotelarskich i gastronomicznych czy najwyższych standardów obsługi klientów.

Profil absolwenta

Absolwenci tej specjalności to z pewnością poszukiwani fachowcy w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Program studiów jest złożony, co w konsekwencji przekłada się na przygotowanie do współczesnych wyzwań takich jak praca i rozwój w zespołach wielokulturowych czy zarządzanie w sytuacjach kryzysowych.
Nasi wykładowcy, którzy są jednocześnie ekspertami branżowymi, angażują studentów w wiele ciekawych projektów.
Absolwenci są przygotowani do pełnienia funkcji kierowniczych oraz do samodzielnego prowadzenia restauracji, pensjonatu czy też hotelu.

Kadra

Wykładowcami są praktycy z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w żywieniu, gastronomii i dietetyce, między innymi właściciele obiektów gastronomicznych oraz kadra zarządzająca restauracjami.

Przedmioty specjalnościowe

  • Ocena usług hotelarskich i gastronomicznych
  • Współczesne trendy w hotelarstwie i gastronomi
  • Trendy w wyposażeniu obiektów hotelarskich i gastronomicznych
  • Jakość usług w branży HoReCa
  • Aspekty prawne w HoReCa
  • Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych (certyfikat)
  • Rozwój i kariera  w zespołach wielokulturowych
  • Ekonomiczne aspekty w branży HoReCa
  • Wyposażenie i zarządzanie strefą SPA i Wellness
  • Marketing i współczesne rozwiązania zarządzania firmą/e-commerce, zarządzanie ceną, pakiety i oferty specjalne
Studenci tej specjalności odbywają też następujące zajęcia wspólne dla wszystkich:

Przedmioty ogólne:

  • Spotkania z biznesem
  • Podstawy dietetyki
  • Podstawy marketingu
  • Ekonomia
  • Ochrona własność intelektualnej
  • Podstawy organizacji imprez masowych
  • Podstawy rachunkowości
  • Kulturoznawstwo
  • Negocjacje w turystyce
  • Badania rynku turystycznego
  • Systemy informatyczne w turystyce
  • Język angielski
  • Język hiszpański, niemiecki lub norweski (jeden do wyboru)

Przedmioty kierunkowe:

  • Podstawy turystyki
  • Podstawy hotelarstwa
  • Socjologia turystyki
  • Ekonomika turystyki
  • Podstawy gastronomii
  • Rekreacja
  • Obsługa ruchu turystycznego
  • Ekologia i ochrona środowiska
  • Geografia turystyczna z kartografią
  • Zarządzanie turystyką zrównoważoną
  • Prawo w turystyce
  • Turystyka SPA&Wellness

STUDIA LICENCJACKIE

Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

Sposób organizacji

Studenci wybierają specjalność pod koniec drugiego semestru studiów.

Rozpoczęcie studiów: rekrutacja trwa

Kontakt i informacje

Wszelkie pytania prosimy kierować:
e-mail: rekrutacja@wstih.pl
tel. 58 521-86-20

od poniedziałku do piątku w godz.: 9.00 – 15.00
Opłaty należy wpłacać na konto:
Santander Bank Polska S.A.
PL 11 1090 1098 0000 0000 0905 0835
(w tytule prosimy podać imię i nazwisko kandydata)

Ułatwienia