Zarządzanie w Gastronomii

STUDIA MAGISTERSKIE

ZARZĄDZANIE W GASTRONOMII

Rozwiń kompetencje menedżerskie w gastronomii!

Cel studiów

Specjalność ta pozwala na pozyskanie wiedzy, która pozwoli na kreatywne zarządzanie biznesem gastronomicznym, niezależnie od jego wielkości, czy struktury własności. W trakcie zajęć słuchacze zdobędą wiedzę oraz umiejętności niezbędne do kierowania zróżnicowanymi kulturowo zespołami pracowników oraz tworzenia innowacyjnych rozwiązań w branży gastronomicznej.

Profil absolwenta

Absolwenci z powodzeniem znajdują zatrudnienie jako menedżerowie w najbardziej renomowanych lokalach gastronomicznych, zarówno w kraju, jak też poza jego granicami.

Zajęcia

Wykładowcami są właściciele, menedżerowie oraz szefowie kuchni najbardziej prestiżowych restauracji Trójmiasta. Z racji profilu tej specjalności zajęcia odbywają się zarówno w salach wykładowych, jak też na terenie zakładów gastronomicznych, aby jak najbardziej oddać rzeczywiste środowisko pracy.

Przedmioty specjalnościowe

  • Nowa żywność
  • Finansowe aspekty funkcjonowania gastronomii
  • Trendy w wyposażeniu obiektów gastronomicznych
  • Jakość usług gastronomicznych
  • Żywienie w sporcie turystyce i rekreacji
  • Profesjonalna obsługa klienta
  • Dietetyka
  • Kuchnie świata
Studenci tej specjalności odbywają też następujące zajęcia wspólne dla wszystkich:

Przedmioty ogólne:

  • Zarządzanie strategiczne
  • Choroby cywilizacyjne i ich profilaktyka
  • Rachunek kosztów
  • Metodyka badań naukowych
  • Spotkanie z ekspertami
  • Biznesplan
  • Kontrola wewnętrzna i complence
  • Zarządzanie talentami
  • Ochrona danych osobowych
  • Język obcy

Przedmioty kierunkowe:

  • Turystyka
  • Zagospodarowanie turystyczne i rekreacyjne
  • Systemy informacyjne w turystyce
  • Bezpieczeństwo w turystyce
  • Zarządzanie destynacją
  • Kreowanie produktu turystycznego
  • Turystyka dostępna dla wszystkich
  • Regiony i atrakcje turystyczne
  • Zarządzanie kanałami sprzedaży
  • Marketing usług hotelarsko-gastronomicznych
  • Regionalny produkt kulinarny
  • Media społecznościowe w biznesie turystycznym
  • Strategie rozwoju turystyki
  • Współczesne formy rekreacji

STUDIA MAGISTERSKIE

Zarządzanie w gastronomii

Sposób organizacji

Studenci wybierają specjalność pod koniec pierwszego semestru studiów.

Rozpoczęcie studiów: rekrutacja trwa

Kontakt i informacje

Wszelkie pytania prosimy kierować:
e-mail: rekrutacja@wstih.pl
tel. 58 521-86-20
od poniedziałku do piątku w godz.: 9.00 – 15.00
Opłaty należy wpłacać na konto:
Santander Bank Polska S.A.
PL 11 1090 1098 0000 0000 0905 0835
(w tytule prosimy podać imię i nazwisko kandydata)