KURSY
Nowoczesny pracownik kuchni - kurs dla pomocy kuchennych
Korzyści ukończenia kursu
Przedmiotowe szkolenie pozwoli uczestnikom:
• zapoznać się z obowiązkowymi zadaniami pomocy kuchennej;
• nabyć wiedzę w zakresie wykonywania czynności związanych przygotowaniem i wstępną obróbką artykułów spożywczych;
• wykorzystywać w codziennej pracy zasady filozofii zero waste w kuchni;
• efektywnie współpracować z kucharzami.
• zapoznać się z obowiązkowymi zadaniami pomocy kuchennej;
• nabyć wiedzę w zakresie wykonywania czynności związanych przygotowaniem i wstępną obróbką artykułów spożywczych;
• wykorzystywać w codziennej pracy zasady filozofii zero waste w kuchni;
• efektywnie współpracować z kucharzami.
Program kursu
- Podstawowe czynności w zakładach gastronomicznych, ze szczególnym naciskiem na restaurację regionalną.
- Ergonomia w pracy pomocy kuchennej oraz filozofia „zero waste” w kuchni, ograniczającą produkcję odpadków.
- Procesy technologiczne w kuchni.
- Umiejętność doboru środków oraz urządzeń czyszczących urządzenia gastronomiczne.
- Prawidłowe postępowanie z żywnością i produktami spożywczymi (od obróbki do przechowywania).
- Przygotowywanie półproduktów.
- Obróbka jarzyn, mięs, ryb.
- Wsparcie techniczne dla kucharza:
– umiejętność przygotowania śniadania;
– umiejętność przygotowywania wybranych dań;
– umiejętność przygotowywania wybranych przystawek;
– umiejętność komponowania dania, estetyka talerza (plating).
-umiejętność przygotowania śniadania;
– umiejętność przygotowywania wybranych dań;
– umiejętność przygotowywania wybranych przystawek;
– umiejętność komponowania dania, estetyka talerza (plating)
KURSY
Nowoczesny pracownik kuchni - kurs dla pomocy kuchennych
Cena: każdorazowo ustalana z klientem
Czas trwania, sposób organizacji
Czas trwania: 21 godzin (3 dni x 7 godzin)
Zapraszamy do kontaktu
e-mail: szkolenia@wstih.pl
tel. + 48 692-881-263