Szef kuchni, uczestnik Top Chef, student WSTiH
Za nami wyjątkowe spotkanie z Jackiem Majcherkiem pt.: “Rola szefa kuchni w zarządzaniu zespołem kuchennym”.
Jacek Majcherek, szef kuchni, student Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku, znany jest między innymi z udziału w programie Top Chef. Był także finalistą konkursu Bocuse d’Or Poland, uczestnikiem Narodowej Reprezentacji Kucharzy podczas Mistrzostw Świata w Erfurcie. Wiele lat spędził pracując za granicą, m.in. w Anglii oraz Danii. Ma za sobą staż w kopenhaskiej Nomie oraz w restauracji Chelsea Gordona Ramsaya.
Dziękujemy za poświęcony czas i przekazanie młodzieży wielu wartościowych informacji na temat pracy w branży gastronomicznej, oraz bezcennych, z życia wziętych rad popartych wieloletnim doświadczeniem.
Życzymy kolejnych sukcesów!
Stacjonarnie w naszej uczelni gościli uczniowie i nauczyciele z trzech szkół średnich, a za pośrednictwem platformy Teams połączyliśmy się z uczniami i nauczycielami z 16 szkół.
Do zobaczenia na kolejnym wykładzie!