Master of Business Administration w branży HoReCa - III EDYCJA
Termin rekrutacji | Do 21.03.2025 r. |
---|---|
Rozpoczęcie studiów | 22-23.03.2025 |
Czas trwania | 2 semestry |
Język studiów | Polski |
Tryb kształcenia | Niestacjonarny - zjazdy sobotnio-niedzielne |
Zajęcia odbywają się w ścisłym centrum Gdańska - Wrzeszcz
Executive Master of Business Administration MBA w branży HoReCa z wykorzystaniem technologii VR
Projekt nagrodzony przez Marszałka woj. Pomorskiego za wykorzystanie technologii VR w edukacji w kategorii Innowacja w turystyce 2022.
Studia MBA (Master of Business Administration) to zaawansowany program obejmujący zarządzanie biznesem i przygotowujący do kierowania placówkami w branży HoReCa.
Studia MBA w Hotelarstwie, stworzone przez WSTiH w Gdańsku to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą doskonalić lub zdobyć praktyczne umiejętności w najdynamiczniej rozwijającym się sektorze usług. Nasze programy kładą nacisk na twórcze zastosowanie wiedzy w rzeczywistych projektach, co umożliwia zdobycie cennego doświadczenia nie tylko w branży hotelarskiej, ale również w innych branżach pokrewnych.
1. Cel studiów
- Celem studiów jest przygotowanie słuchaczy do profesjonalnego zarządzania przedsiębiorstwem w branży HoReCa. Słuchacze „MBA” będą mieli dostęp m.in. do szczegółowych informacji z zakresu zarządzania, w tym strategicznych, finansowych, marketingowych, operacyjnych i innych. Celem jest także zrozumienie, jak działa, czy też powinna działać firma w branży HoReCa jako całość. Prowadzone wykłady i ćwiczenia dadzą słuchaczom wiedzę teoretyczną, która jest wykorzystywana podczas warsztatów zapewniających nabycie i doskonalenie pożądanych umiejętności praktycznych bezpośrednio związanych z zarządzaniem projektem. Studia MBA kładą nacisk na rozwijanie umiejętności przywódczych, w tym optymalnym zarządzaniu zespołami, minimalizującym zaistnienie problemów.
2. Profil kandydata
- Studia podyplomowe MBA dedykowane zarówno młodym, jak i doświadczonym menedżerom, którzy chcą poznać, stosować oraz rozwinąć warsztat narzędziowy (metodyczny) w zarządzaniu obiektami i zespołami ludzkimi w branży HoReCa. Posiadanie doświadczenia w tym zakresie jednakże nie jest warunkiem koniecznym uczestnictwa w studia MBA, lecz z pewnością ułatwi udział w zajęciach.
- Uczestnikiem studiów MBA może być́ osoba, która posiada kwalifikację pełną co najmniej na poziomie studiów licencjackich i posiada min. 3 letnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym/managerskim.
3. Instytucja potwierdzająca kwalifikację
- Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku
- Osoba, która ukończyła studia MBA, otrzymuje świadectwo ukończenia tych studiów wydane przez Wyższą Szkołę Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku.
Korzyści dla słuchacza
- podniesienie swoich kwalifikacji i zdobycie praktycznej wiedzy z zakresu zarządzania w jednym z najszybciej rozwijających się w świecie sektorów usług – branży hotelarskiej;
- wzbogacenie wiedzy merytorycznej o wiedzę praktyczną – wykłady prowadzą przedsiębiorcy działający w branży HoReCa i posiadają bogate doświadczenie z wykorzystaniem interaktywnego pokoju, jedynego tego rodzaju w tej części świata!;
- poznanie światowych trendów i innowacji w zarządzaniu hotelarstwem;
- rozszerzenie swojej sieci kontaktów zawodowych i nawiązanie współpracy biznesowej dzięki gronu słuchaczy-menedżerów, reprezentujących różne poziomy zarządzania;
- aktualizacja wiedzy: w miarę rozwoju nauki i technologii ewaluują wymagania rynku, słuchacze powinni dysponować bieżącą oraz wiedzą przyszłości, z którą zapoznają się podczas studiów MBA.
Plan zajęć (semestr letni 2024/2025 )
-
22, 23 marzec 2025 – g. 9.00 – 16.00
-
05, 06 kwiecień 2025 – g. 9.00 – 16.00
-
26, 27 kwiecień 2025 – g. 9.00 – 16.00
-
10, 11 maj 2025 – g. 9.00 – 16.00
-
24, 25 maj 2025 – g. 9.00 – 16.00
-
14, 15 czerwiec 2025 – g. 9.00 – 16.00
Tematyka zajęć I semestr
- Zarządzanie procesem inwestycyjnym w branży hotelarskiej
- Systemy hotelowe i modele zarządzania
- Uwarunkowania prawne w hotelarstwie
- Zarządzanie budynkiem
- Organizacja pionów operacyjnych
- Zarządzanie gastronomią hotelową,
- Komunikacja marketingowa,
- Sprzedaż i dystrybucja,
- Organizacja wydarzeń przemysłu spotkań,
- Revenue Management,
- Organizacja i zarządzanie strefą spa&wellness,
- Rachunkowość zarządcza,
Opłata łączna za całe studia:
- 14 000,00 zł
- 14 000 zł – płatne semestralnie
- semestr I – 6 000 zł
- semestr II – 8 000 zł
Zasady kwalifikacji:
Aby zostać słuchaczem, należy złożyć następujące dokumenty:
1. Kwestionariusz osobowy.
2. Dyplom ukończenia studiów na poziomie minimum studiów I stopnia.
3. Udokumentowane min. 3 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kierownik/dyrektor.
4. Wniesienie opłaty za 1 semestr.