Master of Business Administration w branży HoReCa - III EDYCJA

Termin rekrutacji Do 21.03.2025 r.
Rozpoczęcie studiów 22-23.03.2025
Czas trwania 2 semestry
Język studiów Polski
Tryb kształcenia Niestacjonarny - zjazdy sobotnio-niedzielne

Zajęcia odbywają się w ścisłym centrum Gdańska - Wrzeszcz

Executive Master of Business Administration MBA w branży HoReCa z wykorzystaniem technologii VR

Projekt nagrodzony przez Marszałka woj. Pomorskiego za wykorzystanie technologii VR w edukacji w kategorii Innowacja w turystyce 2022.

Studia MBA (Master of Business Administration) to zaawansowany program  obejmujący zarządzanie biznesem i przygotowujący do kierowania placówkami w branży HoReCa.

Studia MBA w Hotelarstwie, stworzone przez WSTiH w Gdańsku to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą doskonalić lub zdobyć praktyczne umiejętności w najdynamiczniej rozwijającym się sektorze usług. Nasze programy kładą nacisk na twórcze zastosowanie wiedzy w rzeczywistych projektach, co umożliwia zdobycie cennego doświadczenia nie tylko w branży hotelarskiej, ale również w innych branżach pokrewnych.

 

1. Cel studiów

  • Celem studiów jest przygotowanie słuchaczy do profesjonalnego zarządzania przedsiębiorstwem w branży HoReCa. Słuchacze „MBA” będą mieli dostęp m.in. do szczegółowych informacji z zakresu zarządzania, w tym strategicznych, finansowych, marketingowych, operacyjnych i innych. Celem jest także zrozumienie, jak działa, czy też powinna działać firma w branży HoReCa  jako całość. Prowadzone wykłady i ćwiczenia dadzą słuchaczom wiedzę teoretyczną, która jest wykorzystywana podczas warsztatów zapewniających nabycie i doskonalenie pożądanych umiejętności praktycznych bezpośrednio związanych z zarządzaniem projektem. Studia MBA kładą nacisk na rozwijanie umiejętności przywódczych, w tym optymalnym zarządzaniu zespołami, minimalizującym zaistnienie problemów.

2. Profil kandydata

  • Studia podyplomowe MBA dedykowane zarówno młodym, jak i doświadczonym menedżerom, którzy chcą poznać, stosować oraz rozwinąć warsztat narzędziowy (metodyczny) w zarządzaniu obiektami i zespołami ludzkimi w branży HoReCa. Posiadanie doświadczenia w tym zakresie jednakże  nie jest warunkiem koniecznym uczestnictwa w studia MBA, lecz z pewnością ułatwi udział w zajęciach.
  • Uczestnikiem studiów MBA może być́ osoba, która posiada kwalifikację pełną co najmniej na poziomie studiów licencjackich i posiada min. 3 letnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym/managerskim.

 

3. Instytucja potwierdzająca kwalifikację

  • Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku
  • Osoba, która ukończyła studia MBA, otrzymuje świadectwo ukończenia tych studiów wydane przez Wyższą Szkołę Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku.

 

studenci świętują

Korzyści dla słuchacza

  • podniesienie swoich kwalifikacji i zdobycie praktycznej wiedzy z zakresu zarządzania w jednym z najszybciej rozwijających się w świecie sektorów usług – branży hotelarskiej;
  • wzbogacenie wiedzy merytorycznej  o wiedzę praktyczną – wykłady prowadzą przedsiębiorcy działający w branży HoReCa i posiadają bogate doświadczenie z wykorzystaniem interaktywnego pokoju, jedynego tego rodzaju w tej części świata!;
  • poznanie światowych trendów i innowacji w zarządzaniu hotelarstwem;
  • rozszerzenie  swojej sieci kontaktów zawodowych i nawiązanie  współpracy biznesowej dzięki gronu słuchaczy-menedżerów, reprezentujących różne poziomy zarządzania;
  • aktualizacja wiedzy: w miarę rozwoju  nauki i technologii ewaluują wymagania rynku, słuchacze powinni dysponować bieżącą oraz wiedzą przyszłości, z którą zapoznają się podczas studiów MBA.

PROGRAM

Plan zajęć (semestr letni 2024/2025 )

  • 22, 23 marzec  2025 – g. 9.00 – 16.00

  • 05, 06 kwiecień 2025 – g. 9.00 – 16.00

  • 26, 27 kwiecień 2025 – g. 9.00 – 16.00

  • 10, 11 maj  2025 – g. 9.00 – 16.00

  • 24, 25 maj  2025 – g. 9.00 – 16.00

  • 14, 15 czerwiec  2025 – g. 9.00 – 16.00

 

plan zajęć

tematyka zajęć i semestr

Tematyka zajęć I semestr

  • Zarządzanie procesem inwestycyjnym w branży hotelarskiej
  • Systemy hotelowe i modele zarządzania
  • Uwarunkowania prawne w hotelarstwie
  • Zarządzanie budynkiem
  • Organizacja pionów operacyjnych
  • Zarządzanie gastronomią hotelową,
  • Komunikacja marketingowa,
  • Sprzedaż i dystrybucja,
  • Organizacja wydarzeń przemysłu spotkań,
  • Revenue Management,
  • Organizacja i zarządzanie strefą spa&wellness,
  • Rachunkowość zarządcza,

 

Opłata łączna za całe studia:

  • 14 000,00 zł
  • 14 000 zł – płatne semestralnie
  • semestr I –  6 000 zł
  • semestr II – 8 000 zł

 

Zasady kwalifikacji:

Aby zostać słuchaczem, należy złożyć następujące dokumenty:

    1. Kwestionariusz osobowy.
    2. Dyplom ukończenia studiów na poziomie minimum studiów I stopnia.
    3. Udokumentowane min. 3 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kierownik/dyrektor.
    4. Wniesienie opłaty za 1 semestr.