Master of Business Administration w branży HoReCa - II EDYCJA

Termin rekrutacji Do 4.10.2024 r.
Rozpoczęcie studiów 12-13.10.2024
Czas trwania 2 semestry
Język studiów Polski
Tryb kształcenia Niestacjonarny - zjazdy sobotnio-niedzielne

Zajęcia odbywają się w ścisłym centrum Gdańska - Wrzeszcz

Executive Master of Business Administration MBA w branży HoReCa z wykorzystaniem technologii VR

Projekt nagrodzony przez Marszałka woj. Pomorskiego za wykorzystanie technologii VR w edukacji w kategorii Innowacja w turystyce 2022.

Studia MBA (Master of Business Administration) to zaawansowany program  obejmujący zarządzanie biznesem i przygotowujący do kierowania placówkami w branży HoReCa.

Studia MBA w Hotelarstwie, stworzone przez WSTiH w Gdańsku to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą doskonalić lub zdobyć praktyczne umiejętności w najdynamiczniej rozwijającym się sektorze usług. Nasze programy kładą nacisk na twórcze zastosowanie wiedzy w rzeczywistych projektach, co umożliwia zdobycie cennego doświadczenia nie tylko w branży hotelarskiej, ale również w innych branżach pokrewnych.

 

1. Cel studiów

  • Celem studiów jest przygotowanie słuchaczy do profesjonalnego zarządzania przedsiębiorstwem w branży HoReCa. Słuchacze „MBA” będą mieli dostęp m.in. do szczegółowych informacji z zakresu zarządzania, w tym strategicznych, finansowych, marketingowych, operacyjnych i innych. Celem jest także zrozumienie, jak działa, czy też powinna działać firma w branży HoReCa  jako całość. Prowadzone wykłady i ćwiczenia dadzą słuchaczom wiedzę teoretyczną, która jest wykorzystywana podczas warsztatów zapewniających nabycie i doskonalenie pożądanych umiejętności praktycznych bezpośrednio związanych z zarządzaniem projektem. Studia MBA kładą nacisk na rozwijanie umiejętności przywódczych, w tym optymalnym zarządzaniu zespołami, minimalizującym zaistnienie problemów.

2. Profil kandydata

  • Studia podyplomowe MBA dedykowane zarówno młodym, jak i doświadczonym menedżerom, którzy chcą poznać, stosować oraz rozwinąć warsztat narzędziowy (metodyczny) w zarządzaniu obiektami i zespołami ludzkimi w branży HoReCa. Posiadanie doświadczenia w tym zakresie jednakże  nie jest warunkiem koniecznym uczestnictwa w studia MBA, lecz z pewnością ułatwi udział w zajęciach.
  • Uczestnikiem studiów MBA może być́ osoba, która posiada kwalifikację pełną co najmniej na poziomie studiów licencjackich i posiada min. 3 letnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym/managerskim.

 

3. Instytucja potwierdzająca kwalifikację

  • Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku
  • Osoba, która ukończyła studia MBA, otrzymuje świadectwo ukończenia tych studiów wydane przez Wyższą Szkołę Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku.

 

studenci świętują

Korzyści dla słuchacza

  • podniesienie swoich kwalifikacji i zdobycie praktycznej wiedzy z zakresu zarządzania w jednym z najszybciej rozwijających się w świecie sektorów usług – branży hotelarskiej;
  • wzbogacenie wiedzy merytorycznej  o wiedzę praktyczną – wykłady prowadzą przedsiębiorcy działający w branży HoReCa i posiadają bogate doświadczenie z wykorzystaniem interaktywnego pokoju, jedynego tego rodzaju w tej części świata!;
  • poznanie światowych trendów i innowacji w zarządzaniu hotelarstwem;
  • rozszerzenie  swojej sieci kontaktów zawodowych i nawiązanie  współpracy biznesowej dzięki gronu słuchaczy-menedżerów, reprezentujących różne poziomy zarządzania;
  • aktualizacja wiedzy: w miarę rozwoju  nauki i technologii ewaluują wymagania rynku, słuchacze powinni dysponować bieżącą oraz wiedzą przyszłości, z którą zapoznają się podczas studiów MBA.

PROGRAM

Plan zajęć (semestr zimowy 2024/2025 )

  • 12, 13 październik  2024 – g. 9.00 – 16.00

  • 09,10 listopad 2024 – g. 9.00 – 16.00

  • 23, 24 listopad 2024 – g. 9.00 – 16.00

  • 7, 8 grudzień  2024 – g. 9.00 – 16.00

  • 14, 15 grudzień  2024 – g. 9.00 – 16.00

  • 11, 12 styczeń  2025 – g. 9.00 – 16.00

 

plan zajęć

tematyka zajęć i semestr

Tematyka zajęć I semestr

  • Zarządzanie procesem inwestycyjnym w branży hotelarskiej
  • Systemy hotelowe i modele zarządzania
  • Uwarunkowania prawne w hotelarstwie
  • Zarządzanie budynkiem
  • Organizacja pionów operacyjnych
  • Zarządzanie gastronomią hotelową,
  • Komunikacja marketingowa,
  • Sprzedaż i dystrybucja,
  • Organizacja wydarzeń przemysłu spotkań,
  • Revenue Management,
  • Organizacja i zarządzanie strefą spa&wellness,
  • Rachunkowość zarządcza,

 

Opłata łączna za całe studia:

  • 14 000,00 zł
  • 14 000 zł – płatne semestralnie
  • semestr I –  6 000 zł
  • semestr II – 8 000 zł

 

Zasady kwalifikacji:

Aby zostać słuchaczem, należy złożyć następujące dokumenty:

    1. Kwestionariusz osobowy.
    2. Dyplom ukończenia studiów na poziomie minimum studiów I stopnia.
    3. Udokumentowane min. 3 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kierownik/dyrektor.
    4. Wniesienie opłaty za 1 semestr.

 

Dane osobowe

 

Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane

Zdjęcie

  • format pliku: jpg,
  • wymiary 232 x 291 pikseli,
  • rozdzielczość 300 dpi,
  • wielkość pliku nie większa niż 50kB,
  • może być kolorowe lub czarno-białe,
  • na zdjęciu nie mogą być widoczne inne osoby lub obiekty.

 

Uwaga:

1. W przypadku przyjęcia na studia, zdjęcie oraz dane wpisane podczas rejestracji umieszczone będą na identyfikatorze uczestnika.
Pomiń ten krok, jeśli nie możesz wgrać zdjęcia (wyślij je mailem).

 

Nieprawidłowe dane
Nieprawidłowe dane