Grzybobranie dla gastronomii
Za nami 4 edycja wydarzenia pt. Grzybobranie Dla Gastronomii, które odbyło się w terminie 4-6 września w Hotel Kozi Gród w Pomlewie. Spotkanie skierowane do branży gastronomicznej i turystycznej z całej Polski.
„Grzybobranie dla Gastronomii” ma na celu promocję środowiska gastronomicznego i turystycznego poprzez warsztaty kulinarne w postaci live cooking, gdzie szefowie kuchni i kucharze wspólnie gotują z uczniami szkół gastronomicznych. Do przyrządzenia dań wykorzystają produkty od partnerów wydarzenia. To wyjątkowe zajęcia gastronomiczne, w których uczniowie doskonalą swoje umiejętności pod okiem kulinarnych autorytetów.
Podczas wydarzenia odbył się konkurs kulinarny dla Szkół Gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby”.
Pod okiem wybitnych szefów kuchni z całej Polski, młodzi adepci sztuki kulinarnej tworzyli dania, w których główną rolę odgrywały polskie, kaszubskie grzyby. W tym roku udział w konkursie wzięły trzy szkoły z Pomorza:
– Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy
– Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie
– Powiatowy Zespół Szkół nr 1 w Kościerzynie
Serdecznie gratulujemy znakomitych wyników i życzymy kolejnych sukcesów kulinarnych!
Dziękujemy Sławomir Miotk za zaproszenie na to wyjątkowe wydarzenie.